Selecteer een pagina

EEN KINDVRIENDELIJKE TUIN

Je wilt een mooie tuin, maar ook een veilig gebied waar de kinderen kunnen spelen. Een doodnormale tuin is vaak niet helemaal geschikt voor kinderen. Er kunnen gevaarlijke materialen gebruikt zijn, te harde oppervlaktes, veel opstapjes en scherpe hoeken. Daarom is het belangrijk dat de tuin kindvriendelijk is als je wilt spelen met de kinderen in de tuin. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om zelf van je tuin te genieten en de kinderen een mooie plek te bieden waar ze veilig kunnen spelen.

Wees creatief met jouw tuin

Ga je voor leuke speeltoestellen, zodat ze hun energie kwijt kunnen, hoef je echt geen enorme kleurrijke toestellen aan te schaffen. Schaf houten speeltoestellen aan van bijvoorbeeld kastanjehout. Gebruik zachte tegels om een pijnlijke val te voorkomen. 

Een zandbak of een trampoline hoeft geen groot obstakel te zijn. Graaf deze in en ze worden één met hun omgeving. Die omgeving kan bijvoorbeeld worden gevormd door een mooi gazon waarop kan worden gevoetbald. Liever niet iedere week het gras maaien en grasvlekken uit kleding wassen? Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Of  tover een gedeelte van de tuin om in een moestuin, waarin de kinderen zelf groente en kruiden kweken. Een fruitboom geeft een mooie uitstraling en is ook nog eens gezond. Wat is er nu lekkerder dan verse peren of appels?

Een kind vermaakt zich snel 

Heeft de tuin overdag veel zon, probeer dan wat meer schaduw te creëren met bijvoorbeeld een schaduwdoek. Deze wordt gespannen aan palen, bomen of aan een muur, zodat er geen voet of paal ergens in de weg staat. Verder vinden kinderen het fantastisch als ze hun eigen eettafel en stoelen in de tuin krijgen. Hier kunnen ze lekker aan spelen of aan eten, terwijl papa en mama ergens anders zitten. Ideaal voor tijdens feestjes en verjaardagen.

Buitenspeelgoed, een speeltent of een moestuin; één ding is zeker, een kind vermaakt zich wel.