Selecteer een pagina

EEN VOORTUIN WAAR JE BUREN JALOERS OP WORDEN

We genieten altijd volop van onze achtertuin als het lekker weer is in Nederland, maar ook onze voortuin mogen we niet vergeten. We verblijven misschien niet zoveel in de voortuin, maar het is wel belangrijk om er toch iets leuks van te maken.

In alle vormen en maten

Een voortuin kan in allerlei stijlen, vormen en maten zijn. Modern, klassiek, strak, natuurlijk, alles is mogelijk. De meeste voortuinen worden symmetrisch vormgegeven. Dit straalt rust uit. Het is immers toch een beetje het visitekaartje van je huis. Sommige mensen willen graag uitzicht, anderen hebben liever wat meer beschutting en privacy. 

Maak je een stijlvol pad naar de entree, dan zijn er verschillende opties. Stenen, grind of diverse soorten bestrating, zoals honingraatstenen of natuurstenen met een grillige vorm, alles kan.

Sfeer mag natuurlijk niet ontbreken

Verlichting is belangrijk in een voortuin. Zorg dat een oprit of parkeerplek altijd goed is verlicht, zodat je altijd veilig thuiskomt. Plaats de brievenbus, wanneer deze niet in de voordeur is verwerkt, op een verlichte plek, zodat deze in het donker goed te vinden is. Wil je veel groen terug laten komen in de voortuin of wil je het juist zo onderhoudsvriendelijk mogelijk houden? Heb je geen zin om veel tijd te besteden aan het onderhoud van de voortuin, dan kan het bestraten van de voortuin een goede optie zijn.

Zorg voor eenheid

Maak het kiezen van kleuren makkelijker door de architectuur van je huis aan te houden. Is het huis bijvoorbeeld wit, kies dan geen witte tegels of kiezel, omdat dit geen contrast geeft ten opzichte van het huis. Is jouw huis een baksteen kleur dan kun je gemakkelijk combineren met grijstinten, wittinten en aardetinten. Ook de kleuren van planten en bloemen hangen sterk samen met de architectuur van je huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur van de kozijnen. Wil je deze kleur laten terugkomen in de bloemen en planten? Dan zorg je voor een eenheid in de stijl van de tuin en het huis.