Selecteer een pagina

Tover jouw tuin om tot een moderne tuin

Moderne tuinen en strakke tuinen zijn onwijs populair in Nederland. En dat begrijpen we heel goed. Ze zien er mooi en strak uit, zijn overzichtelijk en eenvoudig te onderhouden. Perfect als tuinieren niet je favoriete bezigheid is, maar je wel van je tuin wilt genieten. Moderne tuinen en strakke tuinen groeien ook onwijs in populariteit door de uitgebreide mogelijkheden. De moderne tuin: voor de één functioneel, voor de ander onderhoudsvrij, maar voor vrijwel iedereen tijdloos en strak vormgegeven. Geen enkele tuin is hetzelfde. De situatie en omstandigheden zijn bij elk huis weer anders. Dat maakt het creatieve proces juist zo mooi. Het is daarbij wel belangrijk dat je vooraf jouw smaak bepaalt en vanuit daar kun je je tuin omtoveren tot een droomtuin. 

Minimalistische uitstraling

Een moderne tuin voldoet aan een aantal specifieke kenmerken. Zo is de beplanting beperkt, de uitstraling rustig en ruimtelijk, de materiaalkeuze eenduidig en de inrichting minimalistisch. Wil je een op en top moderne tuin, dan komen de populairste elementen van dit moment er in terug. Het kleurgebruik is ingetogen en oogt eenvoudig. Grijs, zwart, wit, groen en eventueel een accentkleur. Het materiaal dat wordt gebruikt, is groot en glad en er wordt zo min mogelijk met verschillende materialen gewerkt. De functionaliteit van de tuin wordt zo goed mogelijk benut, bijvoorbeeld met meerdere terrassen of aparte zitplekken.

Ga voor de uitstraling die jij wilt

Om een moderne tuin te creëren wordt er vaak gekozen voor grote vierkante tegels. Deze tegels geven een rustige en strakke uitstraling. Naast de rustige en strakke uitstraling, zijn moderne tuinen ook onderhoudsvriendelijk aangelegd. Heb jij geen groene vingers, dan zijn dit de perfecte opties voor jou. Kies voor kiezels en grind, in plaats van gras. Wil jij toch een groen accent in jouw tuin, dan is kunstgras ook een goed alternatief. Verder wordt er meestal geen gebruik gemaakt van grondplanten, maar er wordt vooral gekozen voor planten in hogere borders.

Kleed je tuin aan

Kies voor een loungeset, dat kan niet missen in een moderne tuin. Het maakt het gezelliger en je kunt de loungeset uiteraard pimpen met dekens. Als je een lekkere lounge maakt in je tuin, zal je merken dat dit het middelpunt van de tuin wordt. 

Daarnaast kun je je tuin opleuken met decoratie, zoals kaarsen en vloerbekleding. Ook is het functioneel, handig en mooi om sfeerverlichting toe te voegen aan je tuin.